Hlavní obsah

V centru Pardubic znovu hořely Prokopovy mlýny

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Pardubičtí hasiči zasahovali v noci na pátek u požáru opuštěné továrny mlýnských strojů Prokopovy mlýny v Pardubicích. Plameny zachvátily nejprve tři místnosti ve druhém patře bývalé továrny mlýnských strojů v centru Pardubic. Po příjezdu hasičů byla již třípodlažní budova v plamenech. Termokamerou museli hasiči zjistit skrytá ohniska v mezistropí.

Foto: HZS Pardubického kraje, Právo

Hasiči likvidují požár v opuštěné továrně.

Článek

„Částečně bylo zasaženo první patro a požár již zasahoval do druhého patra. Z budovy museli hasiči v dýchacích přístrojích vyvést pět bezdomovců,“ uvedla mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková. Nikdo při zásahu jen se štěstím nebyl zraněn.

Požár dostali pod kontrolu až o půlnoci. Podle předběžného šetření způsobili požár bezdomovci. V opuštěném areálu se před požárem nacházely tuny odpadků, mezi kterými přebývali.

Ironií osudu je, že ve čtvrtek ráno zde policisté při razii vykázali z objektu dvacet bezdomovců a jednu ženu zatkli. V bývalém objektu Prokopky za posledních několik měsíců už hořelo třikrát a stává se jedním z nejproblematičtějších míst v centru Pardubic. Škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám