Hlavní obsah

Plameny pohltily montovanou stavbu na Břeclavsku

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BŘECLAV

Tři ohořelé zdi zůstaly z montovaného dřevěného objektu v Břeclavi, který ve středu dopoledne zachvátily plameny. Hasičům se podařilo zabránit explozi dvou propan-butanových lahví, ke kterým se dostali dříve, než oheň. Stavbu zachránit už nebylo možné.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Z montované stavby po požáru mnoho nezůstalo.

Článek

„Hlášení o plamenech šlehajících z objektu v tenisovém areálu v Haškově ulici přijali hasiči v 9.34 hodin. Protože hořelo ve dřevěné stavbě a oheň se rychle šířil, operační středisko vyhlásilo druhý stupeň požárního poplachu. Na místo vyjelo devět jednotek hasičů,“ řekl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Čtyři vodní proudy, které hasiči doplňovali i ponorným čerpadlem z nedaleké Dyje, sváděly boj s ohněm. Přesto se zřítila střecha budovy a jedna její stěna, torzo nejspíš bude nutné zcela strhnout. Budova sloužila zčásti jako sklad vybavení pro tenisové kurty, prostory užívala rovněž šicí dílna firmy, zabývající se výrobou sportovních potřeb.

„Shořely nám tam všechny věci, pro tenisové kurty. Měli jsme tam osm sítí, postřikovače, křovinořez a novou sekačku za dvanáct tisíc korun,“ řekl správce tenisového klubu Josef Beneš.

Škoda za 100 tisíc

„Příčinu vzniku požáru se vzhledem k devastaci objektu dosud nepodařilo určit a šetření si zřejmě vyžádá odborné expertízy. Celkovou škodu zejména na zničeném zařízení šicí dílny vyšetřovatel předběžně odhadl na 220 tisíc korun. Hodnotu uchráněného zařízení tenisového klubu vyšetřovatel vyčíslil částkou 100 tisíc korun,“ dodal Haid. První výsledky ohledání ale naznačují, že mohl být problém s komínem.

Nájemce budovy Pavel Kaňa jej prý nechal opravit a hned první zatopení mělo být osudné. „Ráno přišel do práce a zatopil v krbových kamnech, pak odešel do města něco vyřídit. Když se vrátil byl už dům v plamenech,“ sdělil vyšetřovatel hasičů Svatopluk Pěček. Příčinu požáru však bude podle něj teprve nutné určit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám