Hlavní obsah

Mladý zloděj - rekordman, je opět na útěku

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Sotva se policistům v pátek večer podařilo dopadnout 15letého mladíka z Ostravy, který má na svědomí zřejmě přes 150 krádeží, v sobotu ráno opět z výchovného ústavu utekl. Policisté tak musejí po mladém zloději - rekordmanovi nemile proslaveném vykrádáním automobilů a 39 útěky z ústavu znovu pátrat.

Článek

„V pátek 20. února ve 22.30 hodin jsme ho vypátrali v Ostravě-Radvanicích v Těšínské ulici. Policisté mladíka předali na záchytné pracoviště pro chovance na útěku diagnostického ústavu krátce po 23. hodině. Chlapec ale z ústavu utekl oknem jídelny hned ráno kolem 9.40 hodin,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Mladík figuruje v policejních evidencích jako podezřelý od května 2005. Od té doby má na svědomí pravděpodobně 150 trestných činů s celkovou škodou za téměř 2,5 miliónu korun, kterými se sám policistům chlubil.

„Nedávným dovršením patnácti let se stal trestně odpovědným. Za své protiprávní jednání tak v současnosti musí očekávat trest,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám