Hlavní obsah

Škole zmizel ředitel, policie po něm marně pátrá

Právo, Jana Pechová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TŘEBÍČ

Základní škola speciální v Třebíči již dva týdny postrádá ředitele. Zmizel o jarních prázdninách, kdy odešel ze svého třebíčského bydliště, a od té doby po něm zatím neúspěšně pátrá i policie. Že by si však nemocný muž mohl sáhnout na život kvůli údajnému posměchu žáků pro svůj jazykový handicap po onemocnění, lidé z jeho blízkosti naprosto vylučují.

Foto: Právo

Jaroslav Matějka

Článek

Jaroslav Matějka (54) se měl v inkriminovaný den vydat na procházku na své oblíbené místo do nedaleké Vladislavi k řece Jihlavě. Tam také končí jeho stopy – poslední aktivní signál mobilního telefonu.

Pátrání komplikuje špatné počasí

„Muž odešel z domu 5. února a od té doby o sobě nepodal zprávu,“ potvrdila tisková mluvčí třebíčské policie Marcela Lavická. Policisté v pátrání stále pokračují. Místa, kde byl ředitel spatřen naposledy, již pročesali několikrát.

Počasí, které se začalo valem zhoršovat právě v inkriminovaných dnech, však pátrání komplikuje. Prodlužující se doba od zmizení ředitele Matějky stupňuje nejhorší obavy jeho blízkých. Ti opatrně připouštějí, že situace může souviset se zdravotním stavem.

Muž totiž prodělal mozkovou příhodu, v jejímž důsledku mluvil s obtížemi. Že by se mu ale posmívali žáci, jak zní jedna z rozšiřovaných verzí, v samotné domovské škole vyloučili.

„Je to do nebe volající nesmysl. Pan ředitel se v době zmiňovaných potíží s řečí vůbec nedostal s dětmi do styku,“ řekl Právu zástupce ředitele Artuš Adámek.

Jeho slova doplnila statutární zástupkyně školy Alena Šilhanová. „Po příhodě zůstal pan ředitel celý leden doma a do školy přišel až první týden v únoru, kdy měly děti prázdniny,“ řekla.

Podle Jitky Svatošové, mluvčí Krajského úřadu kraje Vysočina, který je zřizovatelem školy, má instituce ztraceného muže jako nemocného, takže vedení školy standardně převzala zástupkyně. „Jiné konkrétní informace jsme nedostali ani od jeho rodiny, ani od policistů,“ uvedla mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám