Hlavní obsah

Muž neunesl žádost manželky o rozvod a skočil do ledové Jizery

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BENÁTKY NAD JIZEROU

Mladý muž se v Předměřicích u Benátek nad Jizerou rozhodl v neděli spáchat sebevraždu poté, co mu manželka oznámila záměr rozvést se. Život mu zachránil až policista, který ho vytáhl z ledové vody řeky Jizery. Nešťastník skončil v mladoboleslavské nemocnici.

Článek

Mladý muž se v současnosti dobrovolně léčí v kosmonoské protialkoholní léčebně. Při víkendové návštěvě doma mu manželka oznámila, že se s ním chce rozvést. Tíživou situaci neunesl a chtěl ukončit svůj život.

Neúspěšné vyjednávání

Policisty z Benátek nad Jizerou přivolal do Předměřic zoufalý otec muže. Ten se s policisty vydal po stopách Škody Favorit, kterou muž odjel z domova. Odstavené auto našli pátrači u řeky Jizery spolu s mužem, který stál nedaleko.

„Muž začal před policisty hned utíkat. Jeden z policistů ho dostihl, ale muž vyhrožoval skokem do řeky. Vyjednávání s otcem a policisty však bylo neúspěšné,“ popsal situaci mluvčí policie David Schön.

Do ledové vody skočil i policista

Syn se nakonec vrhnul do rozvodněné řeky a chtěl se utopit. Za ním ale okamžitě do ledové vody skočil i jeden z policistů a snažil se k němu doplavat. Oba muže silný proud unášel ke druhému břehu, kde policista k nešťastníkovi doplaval.

„Ve vodě se muže snažil pevně držet a doplavat na mělčinu. Nebylo to jednoduché, protože muž svůj úmysl ukončit život myslel vážně a opakovaně se snažil policistovi vytrhnout a vrátit se zpět do silného proudu,“ popsal Schön.

Vše nakonec dopadlo dobře, prochladlého muže odvezla rychlá záchranná služba do nemocnice v Mladé Boleslavi.

Reklama

Výběr článků

Načítám