Hlavní obsah

VIDEO: Opilý traktorista zabil motorkáře, ani toho nelitoval

Právo, Novinky, hon, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK
Aktualizováno

Okresní soud ve Frýdku-Místku poslal na čtyři roky do vězení traktoristu Milana Vatrala. Ten loni v říjnu pod vlivem alkoholu nedal při přejíždění silnice přednost projíždějícímu motorkáři. Devatenáctiletý mladík zemřel na následky smrtelných poranění. Vatral přitom svého činu nijak moc nelitoval.

Foto: Aleš Honus, Právo

Milan Vatral u soudu

Článek

Podle soudu policisté muži naměřili hodnotu alkoholu 1,9 promile. Vatral si ponechal lhůtu na případné odvolání.

Opilý Vatral přejížděl s traktorem silnici, do boku stroje narazil projíždějící 19letý motorkář, který zemřel na místě. Traktorista se sice zastavil, ohlédl, ale pak odjel domů, kde také jeho zaparkovaný traktor později našli policisté.

Traktorista, jenž zabil motorkáře, dostal čtyři roky. Zdroj: Prima TV

Vatral u soudu odmítl vypovídat. Z přečteného policejního protokolu po nehodě ale vyznělo, že svého činu nijak nelituje. „Vinu vidím tak padesát na padesát, motorkář jel moc rychle, jsou to dárci orgánů,“ znělo při citaci protokolu soudní síní.

Přitom problémy s alkoholem a řízením neměl v tomto případě poprvé. Už několikrát byl soudně trestán jak za řízení pod vlivem alkohlu, tak za jízdu bez řidičského oprávnění. Při nehodě byl navíc v podmínce za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, řidičský průkaz měl zadržený a traktor ani nebyl přihlášený.

Zmocněnec po pozůstalých uvedl, že se jednalo o mladého, talentovaného člověka, který se chtěl stát lékařem. „To už se ale nestane, měl těsně před maturitou,“ uvedl zmocněnec.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám