Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat bývalého hokejistu Lubinu za smrtelnou nehodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ
Aktualizováno

Bývalého hokejového reprezentanta Ladislava Lubinu navrhli obžalovat královehradečtí policisté. Podle nich zavinil známý dřívější vrcholový sportovec loňskou smrtelnou dopravní nehodu. Lubina by se měl zpovídat z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti, za což mu v případě odsouzení hrozí až pět let vězení. Při nehodě zemřel otec fotbalisty Vratislava Lokvence.

Foto: ČTK

Ladislav Lubina.

Článek

"Policejní komisař ukončil vyšetřování. Spis byl předán na okresní státní zastupitelství s návrhem na podání obžaloby," uvedla mluvčí policie. Lubina při jednom z výslechů na policii uvedl, že večer před nehodou vypil dvě desetistupňová piva.

Policie si nechala udělat znalecký posudek, z něhož vyplynulo, že hladina alkoholu u Lubiny v době začátku jízdy byla nulová. Z dalšího znaleckého posudku vyplynulo, že nehodě mohl zabránit jen Lubina tím, že by se svým volvem nevjel do levé poloviny vozovky.

Při havárii se 24. července u Trotiny na Hradecku srazila čtyři auta. Lubinou řízený automobil vjel do protisměru, kde se bočně srazil s nákladním vozem a narazil do dalšího osobního vozu.

Nákladní vůz vjel do protisměru, kde narazil do dodávky, kterou řídil právě Vratislav Lokvenc st. Ostatní účastníci tragické srážky vyvázli nezraněni.

Viníkem karambolu je podle policie právě dřívější asistent trenéra pardubického hokejového klubu, který z místa nehody utekl. Odpoledne se policii sám přihlásil. Lubina přišel na služebnu ve Dvoře Králové, kde s ním vyšetřovatel sepsal protokol o události.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám