Hlavní obsah

Stav chlapce, kterého ve Zlíně zranil strom, je stále velmi vážný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Zdravotní stav dvanáctiletého chlapce, na kterého ve čtrtek ve Zlíně spadl strom, je stále velmi vážný. Jeho stejně starému kamarádovi se pád stromu s poškozenými kořeny stal osudný. Přeživší školák je nyní v péči lékařů v brněnské Fakultní nemocnici.

Článek

Po dvou dnech ve Fakultní nemocnici Brno zůstává prognóza nejistá. "Stav je stabilizovaný, ale stále závažný. Trvá maximální péče," řekla ČTK mluvčí nemocnice Anna Nesvadbová.

Hoch utrpěl těžká zranění páteře a hlavy. Ze zlínské nemocnice jej v pátek převezli na brněnskou dětskou resuscitační kliniku. Ve stejný den podlehl další dvanáctiletý chlapec obdobným zraněním. Padající strom zranil celkem sedm lidí.

Neštěstí se stalo v Soudní ulici v centru Zlína. Koruna dvacetimetrového pajasanu žláznatého dopadla ve čtvrtek asi ve 13:00 na místo, kde několik lidí čekalo na trolejbus či procházelo kolem frekventované zastávky městské hromadné dopravy. Příčinou pádu byl zřejmě narušený kořenový systém stromu. Událost vyšetřuje kriminální policie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám