Hlavní obsah

Protidrogoví policisté zatkli v centru Prahy nigerijské dealery

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policisté Národní protidrogové centrály ukončili v úterý operaci s krycím názvem Kano. Zadrželi při ní skupinu pachatelů, která organizovala dovoz a distribuci drog v České republice. Zadržení byli tři Nigerijci.

Článek

Policie zadržela trojici mužů na Tylově náměstí v Praze 2 právě ve chvíli, kdy prodávala 200 gramů kokainu. Skupina podle policistů distribuovala dovezené drogy zejména v pražských hudebních klubech. Jeden z trojice je v Česku nelegálně, zbylí dva jsou žadateli o azyl.

„Hlavní pachatel, který se staral o dovoz drogy, byl již v souvislosti s distribucí kokainu před měsícem zadržen, soud v té době však o jeho vzetí do vazby rozhodl negativně,“ řekl Marek Blažejovský z Národní protidrogové centrály.

Další kokain nalezli policisté při následné domovní prohlídce. To ale nebylo všechno. Policisté narazili na tablety drogy extáze, přes kilogram marihuany větší množství peněz v korunách i zahraničních měnách.

„Všichni tři zadržení pachatelé byli policejním radou obviněni pro trestný čin nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Hrozí jim v případě odsouzení trest odnětí svobody až na deset let. V současné době podal státní zástupce návrh na vzetí do vazby všech tří obviněných,“ doplnil Blažejovský.

Reklama

Výběr článků

Načítám