Hlavní obsah

VIDEO: Po srážce avie s vlakem zůstal řidič viset z kabiny

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Řidiče zaklíněného v kabině museli ve středu ráno vyprošťovat hasiči po srážce nákladního avie s lokomotivou na železničním přejezdu ve Zlíně. Zraněného osmašedesátiletého řidiče nákladního vozu předali lékařům.

Článek

„Nehoda se stala v areálu bývalého Svitu,“ řekl mluvčí hasičů Ivo Mitáček. Řidič nákladního auta nerespektoval výstražná znamení a vjel na přejezd v době, kdy projížděla posunovací lokomotiva. Po vzájemném střetu bylo vozidlo odhozeno souběžně s kolejištěm.

Záchranáři pomáhají po nehodě jednomu ze zraněných.

Nevyhnutelný střet zpozoroval posunovač na lokomotivě, který těsně před nárazem seskočil na zem. Přitom se ale zranil a sanitka ho převezla do nemocnice. Řidič nákladního auta zůstal po nárazu viset z kabiny.

Nohy měl zaklíněné pod pedály a tělo měl skřípnuté mezi otevřenými dveřmi vozu a vnějším ochranným oplocením u dráhy.

Řidič zůstal po srážce zaklíněn v kabině.

„V nepřirozené poloze musel čekat až na příjezd hasičů, kteří ho vyprostili za použití speciální techniky. Pomocí hydraulických nůžek byl odstřižen nejdříve sloupek plotu, byl uvolněn prostor sevření a muž byl vytažen,“ doplnil Mitáček.

Pomoc záchranářů na místě neštěstí.

Dopravní nehoda zcela zablokovala průjezd přes železniční přejezd asi na dvě hodiny. Případ na místě šetřila policie. Svědci potvrdili, že na tomto přejezdu dochází soustavně k porušování předpisů a nekázeň řidičů je tu pravidelným jevem.

Lokomotiva se zastavila pár desítek metrů od vozu.

Všechny fotografie: HZS Zlínského kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám