Hlavní obsah

Kamión smetl octavii, vozy skončily v penziónu

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Záchranná letecká služba a hasiči museli zasahovat v úterý po desáté dopoledne ze Sedlcem na silnici první třídy z Českých Budějovic do Písku po srážce kamiónu s osobním automobilem Škoda Octavia.

Článek

"Hasiči museli po čelní srážce z havarovaných aut vyprostit jak řidiče kamiónu, tak řidičku octavie,“ sdělila Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje Nicole Hovorková.

Těžce poraněnou ženu z osobního auta přepravil do českobudějovické nemocnice vrtulník a s těžkými zraněními byl do stejné nemocnice vozem záchranné služby odvezen i řidič nákladního vozu.

"Příčiny nehody se stále vyšetřují a nelze vyloučit, ani to, že k ní došlo po technické závadě na kamiónu,“ uvedla českobudějovická okresní policejní mluvčí Regina Tupá.

Dodala, že škoda na autech zřejmě výrazně přesáhne milión korun a dalších sto tisíc bude stát oprava domu do něhož obě auto po nehodě narazilo. Sto tisíc si rovněž vyžádá obnova poškozeného telekomunikačního zařízení, které při nehodě auta poškodila.

Reklama

Výběr článků

Načítám