Hlavní obsah

Do brněnských ulic vyšli s koledníky také podvodníci

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

V Česku v těchto dnech probíhá tradiční lednová Tříkrálová sbírka. Kromě stovek řádných koledníků se objevili už také podvodníci, kteří si chtějí touto formou přijít snadno k nějaké té koruně. Trojice povedených vykuků se objevila například v Brně, městským strážníkům se podařilo jednoho z mladíků zadržet.

Článek

„Každým rokem se objeví několik jedinců, kteří neváhají doslova parazitovat na dobré pověsti Tříkrálové sbírky a rozhodnou se koledovat po svém. Pokud se někdo setká s koledníky, kteří působí podezřele, měl by ihned vše oznámit na linku 156,“ řekla mluvčí brněnských strážníků Denisa Kapitančiková.

Starší žena oznámila na tísňovou linku strážníků, že se v Líšni prochází tři mladíci, kteří vybírají neoprávněně peníze pro charitativní sbírku. Trojice mladíků převlečená za "Tři krále", která žádala o finanční příspěvek, však byla ženě značně podezřelá.

„V momentě, kdy zjistila, že pokladnička není zapečetěná a mladíci neměli ani potřebný průkaz, pochopila, že jde o podvodníky. Hlídka strážníků podle popisu osob zadržela jednoho z podezřelých mladíků,“ doplnila Kapitančiková.

Dvacetiletý muž řekl, že chtěl se dvěma kamarády zkusit, zda by nešlo něco vykoledovat, ale zjistili, že jim nikdo peníze nechce bez průkazu a zapečetěné kasičky dát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám