Hlavní obsah

VIDEO: Policisté v Praze stříleli, BMW ujíždělo dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Běžná silniční kontrola v Praze se v neděli změnila v nebezpečné drama. Ani střelba nedonutila muže ve voze BMW zastavit, nakonec ale stejně skončil v cele.

Článek

"Po půl čtvrté policisté chtěli zastavit vůz BMW v Praze 5, vozidlo neuposlechlo a během pronásledování se snažilo do policistů bourat," řekl Novinkám policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Policisté auto dále pronásledovali a celkem osmkrát varovně vystřelili. Na to řidič nereagoval. Daleko ale stejně neujel. Naboural a muži zákona ho zadrželi.

Šestnáctiletý mladík má na krku několik trestných činů  

Řidiči bylo pouhých šestnáct let a ani jeho tři spolujezdci nebyli o mnoho starší.

Policisté vozu v závěru honičky prostřelili kolo. "V ulici Rozvadovská spojka řidič nezvládl řízení a narazil do pevných překážek u nákupního centra IKEA," dodal Hulan.

Incident se nadále vyšetřuje. Policejní komisař večer uvedl, že mladík je podezřelý z trestných činů neoprávněného užívání cizí věci v souběhu s trestným činem krádeže, řízení motorového vozidla bez oprávnění a z útoku na veřejného činitele.

Reklama

Výběr článků

Načítám