Hlavní obsah

Těžce popálená žena při požáru domku, ve stanu uhořel bezdomovec

Právo, hon, mp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA / CHODOV

Těžké popáleniny na 80 procentech těla utrpěla ve středu večer sedmdesátiletá žena při požáru rodinného domu v Ostravě-Kunčičkách. Další žena ve věku 47let se nadýchala zplodin. Obě skončily v nemocnici. Při požáru na Sokolovsku uhořel bezdomovec.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Požár vypukl krátce před šestou hodinou večer.

„Sedmdesátiletá pacientka byla při příjezdu záchranářů v bezvědomí a v bezprostředním ohrožení života. Lékař ženě zajistil dýchací cesty pomocí intubace a připojil ji k umělé plicní ventilaci. Záchranáři také ošetřili popáleniny,“ řekl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Důchodkyně byla ve velmi vážném stavu transportována do fakultní nemocnice. Mladší žena, která se nadýchala kouře, byla při vědomí a sanitka ji převezla do Městské nemocnice Ostrava. Příčiny požáru vyšetřuje policie a hasiči.

Podle hasičů vznikl požár zřejmě od nedopalku cigarety, od kterého se vzňala pohovka, na níž starší žena kouřila. Podle mluvčího hasičů Petra Kůdely způsobil požár jen malé materiální škody. „Škoda je vyčíslena asi na 25 tisíc korun, poškozená byla hlavně pohovka a nábytek v pokoji,“ řekl mluvčí hasičů. 

Bezdomovec na Sokolovsku zahynul při požáru stanu

V Chodově na Sokolovsku se popálili ve středu v noci dva bezdomovci, jeden z nich na následky zranění nakonec zemřel. Muži utrpěli popáleniny poté, co jim začal hořet stan, ve kterém přespávali. Druhý muž je mimo ohrožení života, má popáleniny na ruce a noze.

„Zda stan chytl od svíčky či od otevřeného ohně nebo jiného zdroje vyšetřují policisté,“ uvedla mluvčí sokolovských policistů Andrea Kávová. Podle ní zatím nic nenasvědčuje tomu, že by za požár mohl někdo třetí. Policie proto nyní případ šetří jako ublížení na zdraví z nedbalosti.

Hasiči dostali oznámení o požáru asi dvacet minut po půlnoci. Přístřešek měli muži u rybníku Račák. „Jeden z bezdomovců stačil vyběhnout z hořícího stanu a vytáhnout svého kamaráda, nicméně ten později zemřel,“ uvedl pro Právo Ladislav Staněk z chodovské městské policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám