Hlavní obsah

Pitva nalezené stopařky potvrdila vraždu

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ TŘEBOVÁ

Nařízená soudní pitva těla dívky, již objevili v sobotu 6. prosince myslivci u rybníka mezi Sloupnicí a Řeťovou u České Třebové, vnesla více světla do případu pohřešované stopařky. Přestože bylo tělo ve značném stupni rozkladu, je po výsledcích soudní pitvy velmi pravděpodobné, že se skutečně jedná o před dvěma roky zmizelou dívku z České Třebové.

Článek

„S největší pravděpodobností se skutečně jedná o pohřešovanou osmnáctiletou Natalii Chaloupkovou,“ informovala ve středu 10. prosince mluvčí východočeské policie Iva Marková.

Tehdy šestnáctiletá Natalie Chaloupková byla pohřešovaná od října 2006, kdy v dopoledních hodinách odjedla z domova k zubaři do Litomyšle na pravidelnou kontrolu. Z ordinace od zubaře odešla kolem druhé hodiny odpoledne.

Policisté zjistili, že ještě po odchodu z ordinace volala mobilem své kamarádce. Řekla, že už je na cestě domů. Do místa svého bydliště v České Třebové se však už nikdy nevrátila.

Pro nezvratné zjištění totožnosti bude ještě proveden test DNA. Z výsledků soudní pitvy vyplývá, že došlo k násilné smrti, a policisté zahájili vyšetřování její vraždy.

Reklama

Výběr článků

Načítám