Hlavní obsah

VIDEO: Při srážce cisterny s dodávkou u Starého Jičína zemřeli dva lidé

Právo, Novinky, pno, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÝ JIČÍN
Aktualizováno

Tragická dopravní nehoda se stala v úterý dopoledne na silnici mezi Ostravou a Olomoucí u odbočky na Starý Jičín. Při čelním střetu dodávky s cisternou zemřeli dva lidé, jeden z nich uhořel. Silnice musela být uzavřena v obou směrech.

Článek

Tragédie se stala krátce před půl jedenáctou. Z neznámých důvodů se čelně střetla cisterna na cement s dodávkou. „Po čelním střetu začaly vozy hořet a ani jednomu z řidičů se nepodařilo před plameny uniknout,“ řekla mluvčí policie Miroslava Michálková Šálková.

foto: Právo/Aleš Honus

Přivolaní hasiči ani záchranáři už nemohli mužům za volanty pomoci. „Na místě už pracují vyšetřovatelé. Policisté dopravu odklánějí po objízdných trasách,“ doplnila mluvčí policie.

foto: Právo/Aleš Honus

Podle mluvčího hasičů Petra Kůdely byla cisterna prázdná, dodávka převážela potraviny. Obě vozidla jsou těžce poškozená.

"Řidič kamiónu uhořel ve vozidle, řidič dodávky zahynul při nehodě. Obě auta skončila na krajnici a v příkopě u silnice. Po nehodě kamión začal celý hořet plamenem, hasiči museli požár hasit pomocí pěny," řekl mluvčí hasičů Kůdela.

foto: Právo/Aleš Honus

Operační středisko záchranné služby k tragédii ihned po ohlášení vyslalo dvě posádky záchranářů, které přijely během čtyř minut.

„Tělo devětatřicetiletého muže z dodávky ohledal přítomný lékař záchranné služby. Druhý řidič byl ještě zaklíněn v kabině nákladního vozidla. K jeho tělu se záchranáři nemohli dostat, vyproštění oběti museli zajistit hasiči,“ popsal smutný zásah mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

foto: Právo/Aleš Honus

Reklama

Výběr článků

Načítám