Hlavní obsah

Dva strážníci u přechodu nezabránili nehodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO

Ani dva strážníci na přechodu pro chodce nedokázali zabránit v úterý ráno před 8. hodinou nehodě na frekventované ulici Cyrila Boudy v Kladně. Na nešťastnou událost upozornil Novinky.cz čtenář. Podle něj byla sražena maminka, která právě doprovodila své dítě do blízké základní školy.

Článek

„Před základní školou v ulici Cyrila Boudy srazil autobus maminku, která vodí do školy své dítě stejně jako já,“ napsal čtenář. V tu chvíli podle tohoto svědka řídili provoz na přechodu dva strážníci kladenské městské policie. „Ukazovali lidem, že můžou přejít, avšak autobus jel rychle, strážník uskočil, ale paní už to nestihla,“ popsal nehodu svědek. Strážníci ale mají jinou verzi.

„V tu chvíli kolegové zastavili lidi na chodníku a dávali přednost autům. Paní je nerespektovala, obešla dav a vběhla autobusu přímo pod kola. Naštěstí jel autobus celkem pomalu a žena nemá žádná vážnější zranění,“ řekla Právu mluvčí kladenské městské policie Jiřina Forejtová.

Za chováním svých podřízených stojí také ředitel Městské policie Kladno Stanislav Procházka, který ženu označil za velmi nezodpovědnou a doplnil, že ke střetu došlo dokonce mimo přechod pro chodce.

Řidič autobusu před nehodou nepil

Nehodu vyšetřuje i policie. Ta se zatím nepřiklonila k žádné verzi. "Musíme vyslechnout všechny svědky a teprve potom budeme mít nějaké závěry,“ řekla Právu mluvčí kladenské policie Jana Šteinerová. Sedmapadesátiletý řidič autobusu MHD podle dechové zkoušky nebyl pod vlivem alkoholu a třiačtyřicetiletou ženu odvezla sanitka do nemocnice.

To potvrdila i záchranná služba. „Žena ale neměla nijak závažná zranění, předali jsme ji na chirurgickou ambulanci se škrábancem na ruce a v obličeji. Zranění byla velmi lehká,“ řekla mluvčí středočeské záchranky Nina Šeblová.

Ulice Cyrila Boudy patří k nejvytíženějším tepnám Kladna a zejména v ranních hodinách zde panuje hustý provoz. Přechod pro chodce, na němž k události došlo, proto často hlídají strážníci městské policie, kteří dohlížejí na bezpečnost přecházejících dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám