Hlavní obsah

Týraného malého chlapce poslali policisté rovnou do nemocnice

Právo, Rudolf Voleman, Martin Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Do nemocniční péče nechala ve čtvrtek po desáté hodině večer odvést policie z bytu ve Vřídelní ulici v Karlových Varech 2,5letého chlapečka. Muži zákona měli podezření, že byl fyzicky týrán.

Článek

„V odpoledních hodinách jsme přijali telefonické oznámení, že v ulici Vřídelní dochází k fyzickému napadání v bytě,“ uvedl mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

„Policie získala na základě lékařských zpráv podezření ze spáchání trestného činu týrání svěřené osoby žijící ve společné domácnosti,“ konstatoval Valenta, podle kterého je zatím v šetření, kdo měl vlastně dítě v bytě týrat.

V bytě byl jeden z rodičů

„V bytě byl v tu dobu pouze jeden z rodičů, ale policie nebude prozrazovat v tuto chvíli, zda se jednalo o matku či otce,“ dodal mluvčí, podle kterého je případ je v samém počátku. „Z tohoto důvodu zatím nebude policie podávat další informace,“ doplnil.

Podle mluvčí karlovarské nemocnice Zdeňky Markové byl chlapeček přivezen na dětské oddělení po desáté hodině večer policisty v doprovodu sociální pracovnice. „Bylo zde podezření na týrání dítěte, takže byl chlapec vyšetřen postupně pediatrem, chirurgem a neurologem,“ uvedla Marková s tím, že poté bylo dítě převezeno na dětské oddělení sokolovské nemocnice.

„Ano, asi dva a půlletého chlapce s podezřením, že mu někdo ubližuje, jsme ve čtvrtek v noci přijali,“ uvedl primář sokolovského dětského oddělení Luboš Vaněk. „Jeho zdravotní stav není vážný,“ dodal primář s tím, že se nebude blíže k poraněním a zdravotnímu stavu chlapce vyjadřova.

Reklama

Výběr článků

Načítám