Hlavní obsah

Zloději zastavili přímo na D1 fabii a ukradli z ní zlato za milióny

Právo, Novinky, pno, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MIROŠOVICE
Aktualizováno

Dramatické loupežné přepadení se odehrálo v úterý před polednem přímo na dálnici D1 ve středních Čechách. Neznámí pachatelé přinutili zastavit řidiče osobního vozu, zbili ho a ukradli mu kufřík se zlatem za tři milióny korun.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Policisté žádají veřejnost o pomoc.

Článek

Přepadení se stalo kolem jedenácté hodiny nedaleko Mirošovic na 23. kilometru směrem na Brno. Jednačtyřicetiletý muž převážel ve fabii kufřík. Do vozu začalo zezadu narážet černé terénní auto, nejspíš se jednalo o Jeep Cherokee nebo Landrover.

V černém vozidle jela dvojice mužů, která donutila agresivní jízdou řidiče fabie zastavit. Když vystoupil z vozu, útočníci ho fyzicky napadli. "Vytáhli jej z auta, začali ho bít a poté mu ukradli kufřík se zlatem za tři milióny korun a ujeli směrem na Brno,“ uvedla k loupeži mluvčí středočeské policie Soňa Budská s tím, že muž prý utrpěl vážné zranění.

Policie žádá svědky události, aby případně informace sdělili na tísňovou linku 158.

Okradený řidič měl poraněnou hlavu

"Odvezli jsme jej s úrazem hlavy na chirurgickou ambulanci nemocnice v Benešově. Nejednalo se o život ohrožující poranění, pravděpodobně šlo o tržnou ránu,“ řekla Právu mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková.

Budská k případu doplnila, že kriminalisté právě kvůli jeho poranění přepadeného muže ještě nevyslechli, nemůže tedy upřesnit, zda bylo zlato jeho, o koho se vlastně jedná a kolik lupičů se na přepadení podílelo.

Podobně provedenou loupež přímo na největší české dálnici si Budská nepamatuje. Naposledy středočeští kriminalisté řešili loupežné přepadení před týdnem, ovšem s mnohem tragičtějšími následky.

Tehdy našli u obce Nupaky u Prahy na poli ohořelou dodávku zásilkové společnosti PPL. V jejím nákladovém prostoru pak místo peněz objevili ohořelé tělo zřejmě řidiče vozu, kterého někdo zastřelil.

Reklama

Výběr článků

Načítám