Hlavní obsah

Dívka se ubránila znásilnění, útočníka odvedla až k rodičům

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TACHOV

Tachovští kriminalisté zatkli 21letého mladíka, který se pokusil znásilnit o rok mladší dívku. Tu před nedobrovolným sexem zachránila její duchapřítomnost. Pachatel si svoji oběť vyhlédl na místní diskotéce.

Článek

„Když dívka nad ránem z podniku odešla, sledoval ji. Asi po tři sta metrech v parčíku na sídlišti ji povalil na zem a snažil se jí znásilnit. Dívka však zachovala chladnou hlavu a útočníkovi nabídla, že mohou jít k ní do bytu, kde bydlí sama a má tam velkou postel. Dále mu řekla, že venku na zemi je to nepohodlné a že v takové zimě by mohla nastydnout na ledviny,“ řekl šéf tachovské kriminálky Petr Rokycký.

Násilníka její slova přesvědčila, v útoku už nepokračoval. Chytil ji za ruku a šli společně směrem k jejímu bydlišti. Během cesty se ho snažila ještě jednou setřást, ale marně. Povedlo se jí to až když otevřela dveře bytu, ve které bydlí společně s rodiči.

„Začala křičet o pomoc a když pachatel uviděl, že v bytě někdo je, utekl,“ dodal Rokycký. Podle popisu kriminalisté násilníka dopadli do 24 hodin. „Je stíhaný pro pokus znásilnění. Soudce na něho uvalil vazbu,“ uzavřel šéf kriminalistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám