Hlavní obsah

Dívka se ubránila znásilnění, útočníka odvedla až k rodičům

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TACHOV

Tachovští kriminalisté zatkli 21letého mladíka, který se pokusil znásilnit o rok mladší dívku. Tu před nedobrovolným sexem zachránila její duchapřítomnost. Pachatel si svoji oběť vyhlédl na místní diskotéce.

Článek

„Když dívka nad ránem z podniku odešla, sledoval ji. Asi po tři sta metrech v parčíku na sídlišti ji povalil na zem a snažil se jí znásilnit. Dívka však zachovala chladnou hlavu a útočníkovi nabídla, že mohou jít k ní do bytu, kde bydlí sama a má tam velkou postel. Dále mu řekla, že venku na zemi je to nepohodlné a že v takové zimě by mohla nastydnout na ledviny,“ řekl šéf tachovské kriminálky Petr Rokycký.

Násilníka její slova přesvědčila, v útoku už nepokračoval. Chytil ji za ruku a šli společně směrem k jejímu bydlišti. Během cesty se ho snažila ještě jednou setřást, ale marně. Povedlo se jí to až když otevřela dveře bytu, ve které bydlí společně s rodiči.

„Začala křičet o pomoc a když pachatel uviděl, že v bytě někdo je, utekl,“ dodal Rokycký. Podle popisu kriminalisté násilníka dopadli do 24 hodin. „Je stíhaný pro pokus znásilnění. Soudce na něho uvalil vazbu,“ uzavřel šéf kriminalistů.

Výběr článků

Načítám