Hlavní obsah

Mladík v Dražovicích zpohlavkoval faráře kvůli zvuku zvonů

Právo, jac

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DRAŽOVICE

Místního faráře Martina Bejčka v sobotu ráno v Dražovicích na Vyškovsku fyzicky napadl třiadvacetiletý mladík z obce. Mluvčí vyškovské policie Alois Gryc Právu řekl, že k incidentu došlo v sakristii před ranní mší, svědky incidentu byli ministranti a kostelník.

Foto: Miroslav Šára, Právo

Napadený farář ještě stihl odsloužit mši.

Článek

Podle policejního mluvčího mladík vběhl do sakristie a žádal faráře, aby zastavil kostelní zvony. Když to farář odmítl, srazil ho dvěma ranami k zemi. Mladý muž pak utekl a od té chvíle není k zastižení. „Je podezřelý z výtržnictví,“ řekl policejní mluvčí, podle kterého důvodem k útoku mělo být to, že mladíkově rodině, bydlící u kostela, vadí ranní zvonění.

Napadeného faráře, který po incidentu odsloužil mši a teprve pak se vydal k lékaři a vyhledal ošetření, se nepodařilo v pondělí zastihnout, nebral telefon. Podle mluvčí brněnského biskupství Martiny Jandlové jde na jižní Moravě o ojedinělý případ útoku na kněze.

„Něco podobného zažil v minulosti snad jen bratr pana biskupa farář Karel Cikrle, kterého třikrát přepadli v Brně - Komárově. Jinak jsme něco podobného nezaznamenali,“ řekla mluvčí. Podle ní se dražovický farář vzorně stará o svoji farnost. „Pořádá řadu duchovních, ale i kulturních akcí, které mají v obci dobrý ohlas. Nedokážeme si sobotní incident vysvětlit,“ řekla Jandlová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám