Hlavní obsah

VIDEO: Tragická srážka kamiónu a auta blokovala tah na Slovensko, tři lidé zemřeli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

UHERSKÝ BROD
Aktualizováno

Při střetu osobní dodávky a nákladního automobilu u obce Bystřice pod Lopeníkem na Uherskohradišťsku zemřeli tři lidé. Nehoda se stala na lesní silnici směrem ke slovenské hranici. Další tři lidé jsou vážně zraněni. Provoz na silnici se podařilo obnovit v půl jedné odpoledne.

Při střetu osobního vozu a kamiónu zemřeli tři lidéVideo: ČTK

 
Článek

Silnice byla po střetu zablokovaná. "Vypadá to tu otřesně, těžko se to dá vůbec popsat," řekl Novinám krátce po nehodě mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček. Podle něj z kamiónu vytekla nafta a na místo musela přijet i chemická jednotka, která uniklou naftu zlikvidovala.

Tragické následky dopravní nehody. Foto: HZS Zlínského kraje.

"Následky jsou otřesné, v dodávce zemřeli tři lidé na místě. Náraz byl tak silný, že se kamión otočil a stojí napříč přes silnici," doplnil Mitáček. Pětice cizinců cestovala dodávkou Citroen Jumper, která byla po střetu doslova srovnána se zemí.

Podle mluvčí uherskohradišťských policistů Jitky Zámečníkové cestovali v dodávce zřejmě Slováci. "Kromě tří mrtvých byli v dodávce další dva lidé těžce zraněni, těžce zraněn byl i řidič kamiónu," řekla Zámečníková.

Kamión se zastavil až o stráň. Foto: HZS Zlínského kraje.

Podle předběžných informací policie stojí za tragédií mikrospánek řidiče dodávky. "Vjel s vozem do protisměru, kde v tu chvíli projížděl kamión," dodala Zámečníková.

Dodávka po dopravní nehodě. Foto: HZS Zlínského kraje.

Silnice je hlavním tahem na hraniční přechod ve Starém Hrozenkově. Policisté doporučovali objet místo nehody přes obec Bojkovice. Silnice byla zavřená celé dopoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám