Hlavní obsah

Podezření z pokusu vraždy padlo na policistu

Novinky, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Kvůli podezření z pokusu vraždy skončil ve vazbě v Brně - Bohunicích 22letý brněnský policista, který podle obvinění střelil do hlavy na konci loňského listopadu v Třebíči svého bývalého 34letého kolegu a pak sám sebe trefil do nohy. Po činu tvrdil, že se stali obětí neznámého střelce, který ujel.

Foto: Jan Kaše

Kumite přineslo řadu dramatických okamžiků

Článek

"Zatím se k činu nepřiznal a stále tvrdí, že za vším je někdo třetí. Já nyní čekám na znalecké posudky a předpokládám, že případ uzavřu do konce března, protože větší část výslechů bude až u soudu," řekl státní zástupce pro Brno - venkov Jaroslav Sedlák, který trestné činy policistů vyšetřuje.

Verze neznámého střelce

Událost se odehrála na konci loňského listopadu, kdy mladší z mužů soukromě navštívil v Třebíči svého o 12 let staršího známého, který dříve pracoval jako policista a nyní slouží u bezpečnostní služby. Podle zadrženého policisty padly nejméně dva výstřely, když oba procházeli parkoviště od domu v místě zvaném Na Polance. Policii a lékaře zavolali lidé z domu, kteří střelbu slyšeli.

Stopy vedou k mladému policistovi

Zpočátku to vypadalo, že skutečně na ně někdo střílel ze zálohy a počkal si, až je bude mít před sebou. Pak se ale začaly objevovat nesrovnalosti, které kriminalisty přivedly na stopy vedoucí k mladému policistovi. Záhadou například bylo, jak by se pachatel dostal rychle z parkoviště, aby si ho nikdo nevšimnul a proč by lehčeji zraněného nechal žít.

Stopy z ohledání místa činu ukázaly, že se mladý policista dopustil několika chyb a jeho verze o neznámém útočníkovi byla podle všeho vymyšlená. "Mladší z mužů přijel do Třebíče s bílou Škodou Forman, registrační značky BMY 45-63, kterou po činu měl ujet pachatel. Právě toto auto bylo pak jedním z vodítek k dopadení podezřelého," dodal kriminalista, který se podílel na vyšetřování.

Od policie ho vyhodili

Mladý muž, který nesloužil u policie dlouho, skončil ve vazbě a u policie už nepracuje. "Po zahájení trestního stíhání byl ihned propuštěn ze služebního poměru," doplnila mluvčí brněnské policie Jana Kozárová.

Pokud se mu podaří vinu prokázat, může skončit ve věznici až na 15 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám