Hlavní obsah

Černý čtvrtek na slinicích: 6 mrtvých

ČTK, Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Během čtvrtka zemřelo na českých silnicích při vážných dopravních nehodách šest lidí. Vyplývá to z policejních statistik, které za včerejšek zaznamenaly celkem 468 nehod. Čtvrtek se tak zapíše mezi nejtragičtější dny tohoto týdne.

Foto: Jan Chmelíček, Právo

Tragická dopravní nehoda se stala ve čtvrtek odpoledne v Brně. Na velkém městském okruhu se srazily tři automobily. Dva lidé zemřeli, hlášeny jsou také těžká zranění.

Článek

Hned ráno policisté vyjížděli k nehodě v Úlibicích na Jičínsku, kde došlo k těžké srážce Škody Octavie se stromem. Spolujezdec na místě zemřel, nehoda blokovala téměř celou komunikaci, která patří k nejfrekventovanějším tahům mezi Hradcem Králové a Libercem.

Dopoledne došlo ve Fulneku ke srážce kamiónu s autobusem, který převážel děti do školy. Nehoda si vyžádala dvě těžce zraněné osoby. U některých dětí se navíc projevil postraumatický šok.

D1 byla půl dne neprůjezdná

Zřejmě nejvážnější dopravní nehoda se udála na 162. kilometru dálnice D1 poblíž Velké Bíteše, kde se odpoledne srazily tři kamiony. Nehoda si vyžádala jednu oběť a celé odpoledne blokovala provoz v obou jízdních pruzích ve směru na Brno. Odstraňování kolize pak probíhalo do pozdních večerních hodin.

Další vážná dopravní nehoda se stala v Brně, na velkém městském okruhu, kde došlo ke srážce nákladního vozu s dvěma vozy. Zde si havárie vyžádala dva lidské životy a těžká zranění.

Další vážná dopravní nehoda se stala v Brně, na velkém městském okruhu, kde došlo ke srážce nákladního vozu s dvěma vozy. Zde si havárie vyžádala dva lidské životy a těžká zranění.

Policie uvedla, že na vině včerejší tragické bilance je hlavně agresivní a nezodpovědné jednání některých řidičů, kteří jezdí rychle, riskantně, nedodržují dostatečnou vzdálenost mezi automobily a nebezpečně předjíždějí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám