Hlavní obsah

OBRAZEM: Octavia se rozpůlila o strom, spolujezdec zemřel

JIČÍN
Aktualizováno

Na okraji obce Úlibice na Jičínsku se stala ve čtvrtek ráno smrtelná dopravní nehoda. Při nehodě vozu Škoda Octavia zemřel jeden člověk, další byl těžce zraněn a skončil v nemocnici v Hradci Králové. Frekventovaná silnice mezi Hradcem Králové a Libercem je v obou směrech uzavřena, řidiči musí jet přes objížďku.

Článek

Řidič octavie na okraji obce u kruhového objezdu zřejmě ve vysoké rychlosti nezvládl průjezd levotočivou zatáčkou a narazil do svodidel a do stromu. Auto při nárazu rozpůlil. Při nehodě zemřel přibližně třicetiletý spolujezdec.

:. Zbytky Škody Octavia. Foto: HZS Královehradeckého kraje

Nehoda byla hasičům oznámena před půl pátou ráno a na místo vyjela jednotka z Jičína s rychlým zásahovým vozidlem a cisternou. "Náraz do stromu byl tak silný, že se vozidlo rozpůlilo. Přední a zadní část auta skončily asi 200 metrů od sebe. Spolujezdec, který z vraku vypadl, utrpěl smrtelná zranění," řekla mluvčí hasičů Martina Žahourková.

:. Zbytky přední části vozu. Foto: HZS Královehradeckého kraje.

Řidiče, který skončil pod částí auta, vyprostili ještě před příjezdem hasičů kolemjedoucí řidiči. Muž utrpěl vážná zranění a musel být letecky transportován do královéhradecké nemocnice.

:. Zadní část havarovaného vozu. Foto: HZS Královehradeckého kraje.

Příčiny a okolnosti nehody policie vyšetřuje.Objížďka ve směru od Hradce Králové vede přes Lužany. Od Jičína musejí řidiči odbočit v Úlibicích a na hlavní cestu se vrátí přes Butoves a Kovač.

Reklama

Výběr článků

Načítám