Hlavní obsah

Policie zatkla muže, který na hřbitově kradl sochy

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OPAVA

Pětatřicetiletého muže, který na opavském městském hřbitově kradl vzácné sochy z drahých kovů, zatkla v minulých dnech policie. Podle dosavadních výsledků vyšetřování muž ukradl minimálně čtyři sochy v celkové hodnotě 325 tisíc korun.

Článek

„Sochy po odcizení rozřezal na díly, následně je deformoval a odevzdával jejich části do sběrných surovin na různých místech Moravskoslezského kraje,“ uvedla Dagmar Schindlerová z opavského policejního ředitelství.

Nejdražší bronzová socha měla podle ní hodnotu 160 tisíc korun. „Šlo o sochu sedící ženy, kterou odcizil z mramorového podstavce hrobky s nápisem Familie Leonard Ponizil,“ uvedla Schindlerová. Další sochy podle ní znázorňovaly sedícího anděla či tesknící dívku v rouchu.

Muž byl již obviněn z krádeže, nicméně vyšetřován je na svobodě, protože orgány činné v trestním řízení ani přes jeho dřívější odsouzení tomu neshledaly důvody. „Uvedeného jednání se dopustil přesto, že byl v posledních třech letech za obdobnou majetkovou trestnou činnosti potrestán,“ dodala policistka.

Reklama

Výběr článků

Načítám