Hlavní obsah

Otrokář z Hnutí grálu Adam před soud nepůjde

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Další sektářský proces před Krajským soudem v Brně v nejbližší době nebude. Údajný tyran a stoupenec Hnutí grálu Jiří Adam, který podle policie zotročoval několik žen, není schopen se případného soudu zúčastnit. Už několik měsíců totiž leží napojen na přístroje a s okolím nekomunikuje.

Článek

Právu tuto informaci potvrdil soudce Pavel Göth, který má případ na starosti. „Vzhledem ke zdravotnímu stavu jsme byli nuceni trestní řízení zastavit. Dva znalci shodně totiž uvedli, že Jiří Adam se není schopen řízení účastnit a taktéž není schopen chápat jeho smysl,“ řekl Göth, který soudí i jednu z nejsledovanějších kauz v historii české justice - kuřimský případ.

„Pokud se jeho stav do budoucna zlepší, mohlo by být řízení znovu obnoveno. Jeho stav budeme pravidelně sledovat,“ dodal soudce.

Sedmasedmdesátiletý léčitel a duchovní guru podle policie zotročoval pět žen, které prý nutil k těžkým fyzickým pracem za tvrdých a nehygienických podmínek. Znalci přirovnali stravu žen k jídlu z koncentračních táborů. Jedna z žen na Adama dokonce převedla i svůj dům, celá skupina pak stavěla velkou rezidenci nedaleko Brna, která je stále nedokončená.

Adam ovšem veškerá obvinění odmítá. V dokumentech, které sepsal po svém obvinění a které má Právo jako jediné k dispozici, se hájí tím, že ženy vše dělaly dobrovolně a hovoří dokonce o čarodějnických praktikách, kterými naopak ženy sužovaly jej.

Reklama

Výběr článků

Načítám