Hlavní obsah

Policie zatkla sedmnáctinásobného recidivistu, který učil krást mladé

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Škodu za více než půl miliónu způsobila podle policie čtveřice zlodějů, kteří se od září minulého roku vloupali do 22 bytů v Ostravě a okolí. Vůdcem skupiny byl 47letý recidivista, kterého ostatní oslovovali jako učitele.

Článek

„Jde o 17krát trestaného recidivistu, který si ve vězení odseděl už dvacet let,“ řekl ostravský kriminalista Pavel Kilnar. Hlavní pachatel skončil v minulých dnech ve vazbě, jeho žáci ve věku 27, 30 a 30 let jsou vyšetřování na svobodě.

Všichni obvinění pocházejí z Karvinska a na zlodějské výpravy vyráželi především o víkendech. Vybírali si přízemní byty na ostravských sídlištích Hrabůvka, Bělský les, Dubina, Zábřeh či Poruba. Dovnitř se dostávali po vypáčení oken.

„Brali především peníze, ale také zlaté šperky a drobnou elektroniku. Vyhýbali se pouze mobilním telefonům, protože měli obavu, že by je mohly prozradit,“ dodal kriminalista.

Celkem si krádežemi mimo jiné přišli na 120 tisíc korun v hotovosti, za ukradené šperky v různých výkupnách dostali zhruba 60 tisíc korun. „Největší podíl z kořisti si bral učitel. Stejně jako další pachatelé, i on všechny peníze utratil. Použil je na svoji obživu a zbytek prohrál na automatech,“ dodal policista.

Reklama

Výběr článků

Načítám