Hlavní obsah

Rodiče prý lékařům řekli, že otrávená dívka jedla houbový guláš

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Pravděpodobně několik měsíců potrvá policii zjišťování, zda bude někdo trestně stíhán za smrt sedmileté Adélky z Ostravy-Radvanic, která zemřela minulý pátek v ostravské fakultní nemocnici na otravu muchomůrkou zelenou. Teprve poté, co dívku kvůli zvracení a průjmu vyšetřili tři lékaři, vyšlo najevo, že jedla houbový guláš. Rodiče ale tvrdí, že lékařům řekli, že rodina jedla houbový guláš.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Smrtelně jedovatá muchomůrka zelená

Článek

Všichni lékaři, kteří pacientku postupně vyšetřovali, tvrdí, že se rodičů ptali na stravu a rodiče prý ani jednomu z nich nepřiznali, že dívka jedla dvakrát po sobě houbový guláš. Teprve na výslovný dotaz dětského lékaře v Městské nemocnici Ostrava si údajně na jídlo z hub vzpomněli.

Rodiče ale tvrdí opak. O houbách prý lékařům říkali. Guláš z hub, které nasbírali v sobotu, jedla celá rodina. Ostatní členové rodiny měli střevní potíže.

Dívka skončila na speciálním pracovišti fakultní nemocnice, na její záchranu už ale bylo pozdě. Mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková informovala, že policie si již vyžádala zdravotní dokumentaci jak od dětské lékařky, tak i z ostravské pohotovosti a z Městské nemocnice Ostrava.

„V pondělí byl vyslechnut i otec zemřelé dívky. Zároveň si policie vyžádala odborné posudky,“ řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková. Podrobnosti z výslechu otce ale odmítla sdělit.

Reklama

Související články

Sedmiletá dívka zemřela na otravu houbami

Sedmiletá dívka zemřela ve čtvrtek dopoledne v ostravské fakultní nemocnici na otravu muchomůrkou zelenou. Dívenka spolu se svými rodiči a tříletým bratrem...

Výběr článků

Načítám