Hlavní obsah

Dělníka zasaženého proudem lékaři oživili

Právo, jac

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Šestatřicetiletého dělníka, kterého při práci na rekonstrukci v Brně - Dolních Heršpicích zasáhl ve středu před půl sedmou elektrický proud, oživili pracovníci brněnské záchranné služby.

Článek

Podle její mluvčí Barbory Zuchové záchranáři na místě našli muže v bezvědomí, u kterého došlo po zásahu elektrickým proudem k zástavě srdce.

„Do doby příjezdu záchranné služby mu svědci události poskytovali laickou první pomoc. Zasahující týmy po příjezdu okamžitě převzaly oživovací pokusy a zahájily resuscitaci za podpory léků a přístrojů," řekla Zuchová.

Lékařka muži zajistila dýchací cesty, použila umělou plicní ventilaci a záchranáři zahájili zevní srdeční masáž pomocí kardiopumpy. Současně byly nitrožilně podávány potřebné léky. U muže se podařilo obnovit základní životní funkce a stabilizovat jeho zdravotní stav. Pak byl pacient transportován do Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně, dodala Zuchová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám