Hlavní obsah

Muž napadený v týdnu dogou zemřel v nemocnici

Právo, Novinky, pno, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOLÍN
Aktualizováno

Muž kterého v týdnu v Kolíně napadla na zahradě domu doga od sousedů v sobotu zemřel v nemocnici. Právu to potvrdil ředitel Kolínské nemocnice Luděk Rubáš. Podle něj utrpěl těžká poranění a ztratil mnoho krve. Majitele dogy už policisté obvinili u ublížení na zdraví z nedbalosti.

Článek

„Zemřel v sobotu před polednem a příbuzní si nepřáli zveřejňovat další informace,“ řekl Právu ředitel nemocnice. Neštěstí se stalo ve čtvrtek odpoledne. Jednaosmdesátiletého muže v kritickém stavu převezli záchranáři po poledni. Spolu s ním skončila ve zdravotnickém zařízení také jeho padesátiletá dcera.

Na zahradě jejich domu je pokousala argentinská doga, která se podhrabala pod plotem od sousedů. Policisté psa zastřelili. Doga napadla muže na zahradě v ulici V Hájku. Na pomoc mu přispěchala jeho dcera, na kterou zvíře také zaútočilo. Vrhlo se také na přivolané policisty, kteří ho zastřelili,“ řekla Novinkám po události mluvčí kolínské policie Jana Žďárská.

„Oba zranění měli tržně zhmožděné rány na všech končetinách, muž byl v kritickém stavu. Po ošetření jsme je převezli do nemocnice v Kolíně,“ řekla mluvčí záchranářů Tereza Janečková. Pes lidem na několika místech na končetinách vykousl část masa.

Policie zahájila v případě trestní řízení s majitelem psa kvůli podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví.

Výběr případů, kdy pes zabil člověka v Česku
8. března 2002 - Volně pobíhající německý ovčák zabil v Rumburku na Děčínsku sedmiletého chlapce. Okresní soud v Děčíně odsoudil o rok později majitelku psa na 16 měsíců podmíněně.
10. ledna 2003 - Dvaaosmdesátileté důchodkyni z Havířova na Karvinsku smrtelně prokousl hrdlo šestiletý pes, který hlídal její dům.
18. ledna 2003 - Dvaačtyřicetiletý muž poštval ve Svatoňovicích na Opavsku německého ovčáka na svého souseda. Muž po útoku psa vykrvácel. Ostravský krajský soud majitele psa odsoudil k 8,5 roku vězení, odvolací soud verdikt potvrdil.
12. září 2003 - V Kovansku na Nymbursku zabil pes jeden a půl roku starou dcerku svého pána. Tříletý kříženec labradora a dobrmana dítě napadl, když si hrálo na dvorku u domu.
28. března 2004 - Tři psi v Nížebohách na Litoměřicku smrtelně zranili devětatřicetiletého hlídače tamní králičí farmy. Majitele psů litoměřický soud potrestal podmíněným ročním trestem.
8. října 2005 - Třiapadesátiletý muž zemřel v Dolínku na předměstí Odoleny Vody v okrese Praha-východ poté, co ho napadl jeho vlastní americký buldok. Bezprostřední příčinou smrti muže, dlouholetého kardiaka, však bylo srdeční selhání.
19. dubna 2007 - Pes v Praze 10 napadl svou třiašedesátiletou majitelku, která následkům zranění na místě podlehla. Svědkem neštěstí byl podle policie ženin syn, kterému se útok stafordšírského teriéra nepodařilo zastavit. Přivolaní strážníci zvíře zastřelili.
25. srpna 2007 - Pitbull napadl v Potštejně na Rychnovsku svého majitele. Dvaašedesátiletý muž na následky zranění zemřel.
Zdroj: ČTK

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám