Hlavní obsah

Policie na severu Moravy varuje před gangy okrádajícími seniory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Dvě party kriminálníků si v minulých dnech vyhlédly na Frýdecko-Místecku seniory pro svou nelegální činnost. Při krádežích zneužívají důvěřivosti seniorů. Na svém kontě už mají řadu případů, policisté po nich intenzivně pátrají.

Článek

Zloději se důchodcům snaží vloudit pod různými záminkami. Osvědčeným fíglem je záminka, že přišli starým lidem vrátit přeplatek čehokoli nebo za cokoli. O řádění skupin informoval v pátek mluvčí policie Iva Žurovec.

Přišli s údajným přeplatkem, odnesli si desetitisíce 

Jeden z posledních případů policisté začali řešit ve čtvrtek dopoledne přímo ve Frýdku-Místku. "Dvě ženy ve věku kolem 40 let, silnější postavy, nápadně odbarvených vlasů se vydávaly za pracovnice zdravotní pojišťovny." uvedl mluvčí. Čtyřiašedesátileté ženě tvrdily, že přinesly peníze. Majitelku bytu pak jedna ze zlodějek zabavila a druhá ukradla kasičku s 90 000 korunami.

O hodinu později podle stejného scénáře kradla i druhá parta. "Tentokrát asi třicetiletý muž a stejně stará žena přesvědčili v Šenově na Frýdecko-Místecku pětaosmdesátiletou paní, že ji jdou vrátit přeplatek 1000 korun za elektřinu," uvedl Žurovec. Když dvojice zjistila, kde má žena uschované peníze, zlodějka ji zabavila a její komplic ukradl přes 20 000 korun.

Podle kriminalistů není náhodou, že se v obou případech způsob v detailech shoduje. "Nevylučujeme proto ani variantu, že obě skupiny jsou navázané na sebe a vzájemně kooperují," řekl Žurovec.

Policie nabádá k opatrnosti 

Policisté znovu nabádají seniory, aby do svých bytů nikdy nepouštěli cizí osoby. "Doporučujeme, aby všechny náležitosti při jednání s cizími lidmi, kteří za nimi přijdou, projednávali před zavřenými dveřmi. Aby nepřijímali žádné přeplatky, ale nechali si je poslat na účet nebo na složenku přes poštu," zakončil Žurovec.

Reklama

Výběr článků

Načítám