Hlavní obsah

V Ostravě se srazily tramvaje bez cestujících

Právo, jog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

V Ostravě se ve čtvrtek srazily dvě tramvaje, událost se naštěstí obešla bez zranění. Ve vozech nebyli cestující, předběžná škoda na poničených tramvajích však činí 75 tisíc korun. Nehoda se stala ráno deset minut před šestou hodinou na vnitřní koleji tramvajové smyčky na ostravském sídlišti Dubina.

Článek

„Do stojící tramvajové soupravy zezadu narazila v mírné rychlosti další tramvajová souprava,“ uvedla ostravská policejní komisařka Gabriela Holčáková.

V Ostravě lidé vnímají problémy v tramvajové dopravě obzvláště citlivě, protože letos 11. dubna se nedaleko porubského koupaliště na lince číslo 5 ve velké rychlosti srazily dvě protijedoucí soupravy.

Při tragédii zemřeli tři lidé, desítky dalších byly zraněny. Dopravní podnik trať provizorně zabezpečil a slíbil, že místo do konce roku opatří moderním zařízením, které opakování neštěstí vyloučí.

„Byli jsme informováni, že se na přípravě pořízení tohoto zařízení pracuje,“ uvedl náměstek primátora Lukáš Ženatý (ODS).

Reklama

Výběr článků

Načítám