Hlavní obsah

V největším skateparku v Plzni řádil žhář

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

V největším plzeňském skateparku v městské části Doudlevce hořel v noci na úterý objekt, který funguje jako zázemí pro návštěvníky. Oheň zničil celou střechu a vybavení bufetu. Škoda na dva roky staré stavbě dosáhla dvou miliónů korun. Hasičům se podařilo část objektu, kde je umístěné sociální zařízení, uchránit.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Strážník městské policie zajišťuje místo požáru.

Článek

„Na místě zasahovali hasiči ze dvou jednotek. Když přijeli na místo, ze střechy už šlehaly plameny,“ řekla mluvčí krajských hasičů Alena Marešová. Za požárem je podle ní žhář.

„Ten přisunul k dřevěnému obložení objektu hořící plastový kontejner,“ upřesnila Marešová. Doudlevecký areál je největším svého druhu v Plzeňském kraji. Od roku 1999 do něj obvod, město i sponzoři investovali přes dvacet miliónů korun.

V současné době disponuje třeba skateboardovými překážkami, hřišti pro volejbal, hokejbal, basketbal, petangue, dráhou pro bruslaře nebo horolezeckou věží či lanovým lezeckým centrem.

Reklama

Výběr článků

Načítám