Hlavní obsah

Inspekce nechá stíhat policistu, který postřelil prchajícího muže

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Inspekce ministra vnitra navrhla v těchto dnech trestně stíhat policistu, který v únoru letošního roku při pronásledování utíkajícího muže v Cerhenicích na Kolínsku vystřelil a způsobil mu vážná zranění. Policista bude stíhán na svobodě.

Článek

„Státní zástupce zahájil trestní stíhání proti policistovi pro trestný čin zneužívání pravomoci veřejného činitele a trestný čin ublížení na zdraví,“ řekla mluvčí inspekce Martina Lídlová.

Policisté 19.února při zákroku v obci Cerhenice pronásledovali muže, na kterého byl vydán zatykač. Muž před policisty začal utíkat a policisté při jeho pronásledování použili služební zbraně, aby se jim ho podařilo zadržet.

„Při pronásledování a po marných výzvách k zastavení padlo několik výstřelů,“ doplnila mluvčí inspekce.

Muže policista postřelil do hlavy. Před policejní hlídkou, která ho šla zadržet, prý mladík začal utíkat. Podle únorového vyjádření středočeské policejní mluvčí Soni Budské policista, který použil zbraň, nejprve vystřelil do vzduchu. Další rána muže zasáhla do hlavy.

Reklama

Výběr článků

Načítám