Hlavní obsah

VIDEO:Muž si zbraní vynutil ve spořitelně statisíce korun

Právo, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHVALETICE

Dramatické okamžiky prožili v úterý krátce po poledni zaměstnanci pobočky České spořitelny ve Chvaleticích na Pardubicku. Černou kuklou maskovaný lupič využil nejméně frekventované doby v době obědů a vtrhl do finančního ústavu. Pod pohrůžkou použití střelné zbraně žádal po pracovnici za přepážkou vydání peněz v papírových bankovkách.

Přepadení banky na PardubickuVideo: ČTK

 
Článek

Obsluha pobočky spořitelny ze strachu o život vydala podle policejních informací lupiči několik set tisíc korun.

„Pachatel byl asi 180 centimetrů vysoký, štíhlé postavy, na sobě měl černé kapsové kalhoty, khaki triko s bílým pruhem na rameni a na hlavě černou kuklu. Lupič z místa po činu utekl," popsala pachatele Markéta Janovská z pardubické policie.

Policisté po loupeži začali v okolí zastavovat auta, v nichž jeli lidé, kteří by mohli odpovídat popisu pachatele.

Nikomu z personálu finančního ústavu se naštěstí nic nestalo. Policejním vyšetřovatelům by v pátrání po neznámém lupiči měl pomoci kamerový systém, který se podrobně vyhodnocuje. „V tuto chvíli ještě nemáme potvrzeno, zda šlo o střelnou zbraň nebo maketu, ani to, zda měl pachatel případné komplice,“ doplnila v úterý pozdě odpoledne Janovská.

Reklama

Výběr článků

Načítám