Hlavní obsah

Vnuk se přiznal k ubití babičky kladivem, dostal 14 let

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ
Aktualizováno

Před královéhradeckým krajským soudem stanul ve středu sedmadvacetiletý Ladislav Zemánek. Loni v polovině prosince umlátil kladivem svou vlastní babičku, k čemuž se soudu přiznal. Soudci ho uznali vinným z trestného činu vraždy a poslali ho do vězení na 14 let.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Ladislav Zemánek před zahájením soudního líčení.

Článek

Nejprve se pouze vloupal do jejího bytu na Svitavsku s úmyslem ukrást zde nějaké peníze. Ovšem žena se nečekaně vrátila domů, začala křičet, což ho vyprovokovalo až k násilnickému chování.

„Když poškozená upadla na zem, navlékl si na místě nalezené rukavice a v okamžiku, kdy se napadená žena probrala, ji opět v úmyslu usmrtit zasadil dalších šest ran kladivem do hlavy. Tím jí způsobil celkem osm ran na hlavě, na jejich následky na místě zemřela,“ stojí v obžalobě.

Zemánek poté ukradl peněženku s 620 korunami, dámské hodinky, vzal kladivo, rukavice i klíč, kterým uzamkl dveře do bytu. Obžalovaný je za trestný porušování domovní svobody, krádeže a vraždy. Soud by mohl vynést rozsudek již ve středu.

Nezaměstnaný mladík, který často hrál výherní automaty a měl zkušenosti s pervitinem, soudu řekl, že babičku zabít nechtěl. "Začala křičet, já nechtěl, aby ji někdo slyšel, tak jsem vzal kladivo a začal zmatkovat," řekl muž, který si údajně není jistý, zda jej babička během útoku poznala.

Zemánek před soudem přiznal, že své babičce ukradl peníze již v minulosti. "Všeho lituji, ale nevrátím to i když bych chtěl. Nejhorší je, že to byla osoba blízká, z rodiny," řekl Zemánek.

Před soudem dopoledne vypovídali také synové zavražděné ženy, ti soudu řekli, že si k jejich matce chodil obžalovaný půjčovat peníze, v několika případech je údajně nevrátil.

Reklama

Výběr článků

Načítám