Hlavní obsah

Policie obvinila učitele, při jehož hodině se popálil žák

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV

Policisté obvinili v těchto dnech z ublížení na zdraví z nedbalosti sedmadvacetiletého učitele ze základní školy v Oloví na Sokolovsku. V březnu nechal děti pracovat při hodině fyziky samostatně. Při manipulaci s hořlavinou se popálil třináctiletý žák.

Foto: Martin Polák, Právo

Událost vyšetřovali v olovské škole hasiči i policisté.

Článek

Při výuce fyziky vyzval učitel žáky k samostatné práci. Při té manipulovali s hořlavou kapalinou a otevřeným ohněm. Při pokusu prokázání hořlavosti par lihu v kádince začal hořet oděv na jednom z žáků.

Podle lékařů z pražského oddělení popálenin vinohradské nemocnice utrpěl chlapec popáleniny břicha a hrudníku prvního a druhého stupně.

„Učitel porušil důležitou povinnost vyplývající z jeho zaměstnání podle zákona o požární ochraně a ustanovení Provozního řádu učebny fyziky, čímž jinému ublížil na zdraví. Učiteli nyní hrozí trest zákazu činnosti nebo odnětí svobody až na jeden rok,“ řekla mluvčí sokolovské policie Věra Krajníková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám