Hlavní obsah

Utekli z havarovaného vozu a nechali spolujezdce zemřít

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TACHOV

Umírajícího spolujezdce nechala bez pomoci trojice ukrajinských dělníků, kteří v osobním vozidle havarovali v noci na pondělí na Tachovsku. Na silnici z Kladrub ve směru na Ostrov u Stříbra nezvládl řidič Renaultu zatáčku a vylétl ze silnice.

Foto: Martin Polák, Právo

Ilustrační foto

Článek

Auto narazilo do stráně a převrácené na střeše skončilo zpět na silnici. "Ve vozidle seděli čtyři lidé. Tři z nich z havarovaného auta vylezli a utekli, aniž by pomohli zraněnému spolujezdci, který byl zaklíněn mezi sedačkami. Nezavolali ani pomoc,“ řekl zástupce tachovského policejního ředitele Pavel Pubrle.

Policisté jednoho z prchajících členů osádky ještě v noci chytili. Po dalších dvou pátrají. "Vozidlo si půjčili od kamaráda. Z nehody utekli zřejmě kvůli tomu, že všichni včetně řidiče byli s největší pravděpodobností pod vlivem alkoholu a báli se postihu,“ pokračoval Pubrle.

Záchranáře podle policistů zalarmoval až náhodný svědek. Když přijeli na místo, muž ve vozidle byl už mrtvý. Utrpěl těžká poranění hlavy. "Případ si převzala kriminálka,“ uzavřel Pubrle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám