Hlavní obsah

Visící ženu si k sobě strážníci připnuli pouty, chtěla spáchat sebevraždu

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Drama se šťastným koncem prožila v noci na středu hlídka pražských strážníků nedaleko stanice metra na Černém Mostě. Opakovaně se zde pokusila zabít teprve třiadvacetiletá žena skokem z výšky. V druhém případě ji zachránilo až to, že si ji k sobě strážníci připnuli pouty. Nakonec skončila v léčebně v Bohnicích.

Článek

Vše začalo v půl jedné, kdy si hlídka strážníků všimla ženy sedící na zábradlí nad prostorem, kudy jezdí autobusy. Vypadalo to, že během krátké chvíle spadne do osmimetrové hloubky. Strážníci proto ihned k ženě přiběhli a stáhli ji za zábradlí.

„Já se chci zabít a vy mě zachraňujte“

„Chci se zabít a dát si tady cigaretu,“ řekla strážníkům na vysvětlenou. Po těchto slovech hlídka ženě doporučila, aby raději šla domů, s čímž souhlasila a odcházela pryč. Náhle se však přehoupla přes zábradlí, kde se zachytila za poslední tyče a visela nohama dolů. Přitom na strážníky křičela, že se zabije a oni jsou tu od toho, aby jí zachránili.

„Strážníci křičící mladou ženu zachytili znovu za paže, ale protože žena sebou smýkala, hrozilo, že jim vyklouzne. Proto použili služební pouta a připoutali si jí k sobě. Stále se jim však nedařilo zmítající se ženu dostat přes zábradlí, a tak museli přivolat vysílačkou své kolegy,“ řekla mluvčí pražských strážníků Radka Bredlerová.

Ještě před jejich příjezdem jim přispěchal na pomoc muž, který vše z povzdálí sledoval. „Nakonec se společnými silami podařilo ženu, z jejíhož dechu byl cítit alkohol, vytáhnout. Na místo byla přivolána záchranná služba a policisté. Zachráněná třiadvacetiletá žena byla převezena do zdravotnického zařízení v Bohnicích,“ doplnila mluvčí strážníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám