Hlavní obsah

Čert vyloupil Českou spořitelnu na Jindřichohradecku

Právo, fal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JINDŘICHŮV HRADEC

Setkání s ďáblem. Tak lze s nadsázkou charakterizovat středeční odpolední přepadení pobočky České spořitelny v Nové Včelnici na Jindřichohradecku. Lupičem, který na pracovnice mířil pistolí, byl totiž muž s maskou čerta.

Článek

Měl obličej překrytý maskou čerta, v ruce držel černý revolver a požadoval peníze. Bylo kolem půl páté, krátce před zavírací dobou banky.

„Muž mluvil česky a bez přízvuku. V době přepadení byly v pobočce dvě pracovnice, přičemž na jednu pachatel mířil zbraní a druhou vyzval k vydání peněz,“ potvrdila Právu mluvčí jihočeské policie Jana Kameníková.

Čert peníze uložil do igelitky

Zdůraznila, že zaměstnankyně Spořitelny čertovi v obavě o život a zdraví peníze vydala. Lupič si hotovost uložil do černé igelitové tašky a z místa činu odešel. Při loupežném přepadení naštěstí nebyl nikdo zraněn.

Jindřichohradečtí kriminalisté nyní pátrají po muži štíhlé, 180 cm vysoké postavy. V době přepadení pobočky byl oblečen do tmavě modré bundy delšího střihu se zapínáním na zip, šusťákových kalhot a na nohou měl sportovní boty. Obličej měl pachatel zakrytý červenou maskou čerta a na rukou měl rukavice.

„Pokud jste si všimli ve středu po 16:30 u budovy pobočky České spořitelny v Nové Včelnici pohybu podezřelého muže, zavolejte na linku 158,“ vyzvala Kameníková případné očité svědky netradičního přepadení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám