Hlavní obsah

VIDEO: Řidič kamiónu u Plzně usnul, kolos zastavil až les

Právo, Novinky, pno, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ
Aktualizováno

Dramatické chvíle prožil v pondělí dopoledne řidič kamiónu z Ostravy. Na dálničním obchvatu Plzně ho pravděpodobně přemohl mikrospánek. Kamión prorazil svodidla a zastavil se až po několika desítkách metrů v lese. Řidič byl zraněn lehce, nikdo další poraněn nebyl.

Nehoda kamiónu na D5Video: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Nehoda se stala na 87.kilometru dálnice D5 směrem na Rozvadov. Přibližně padesátiletý řidič českého kamiónu z Ostravy převážel plovoucí podlahy. Automobil sjel z ničeho nic z dálnice a prorazil svodidla. „No, asi jsem usnul,“ řekl po nehodě Právu otřesený řidič.

Těžký nákladní vůz se zastavil až v lese.foto: Právo/MMS/Patrik Biskup

Těžký kolos sjel z náspu a skončil v lese asi 70 metrů od dálnice. „Dostali jsme hlášení o řidiči, který je uvězněný ve zdemolované kabině. Když jsme dorazili na místo, našli jsme ho se zaklínemými nohami. Museli jsme ho vyprostit pomocí hydralického zařízení,“ řekl na místě velitel hasičů Miroslav Moule.

Kromě drobných oděrek nebyl řidič vážněji zraněn, záchranáři ho přesto převezli do nemocnice na pozorování. Hasiče nyní čeká náročné vyproštění těžkého kamiónu z nepřístupného terénu.

foto: Mapy.cz/Ondřej Lazar Krynek

Reklama

Výběr článků

Načítám