Hlavní obsah

Policejní pes vyčmuchal muže podezřelého z vraždy

Právo, pem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠUMPERK

Z pokusu vraždy byl v pondělí obviněn 35letý muž ze Šumperska, který v neděli brzy ráno v Jindřichově na severu Moravy zaútočil po slovní rozepři nožem na 23letého mladíka. Z místa incidentu utekl, nakonec ho našel policejní pes na nádraží.

Článek

„Útočník mladíka opakovaně bodl do horní části těla. Některé rány přímo ohrožovaly jeho životně důležité orgány. Muži se blíže neznali. Napadený musel být okamžitě převezen do nemocnice. Motiv činu zatím není znám,“ sdělila Právu v pondělí severomoravská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Útočník z místa útoku utekl. K jeho vypátrání si policisté přivolali psovoda se speciálně vycvičeným psem ze Šumperka. Devítiletého psa Rona jeho pán nasadil na různá místa, až bylo zvíře úspěšné a chytilo správnou stopu.

„Pes nakonec nasměroval policisty k nádraží, tedy k místu, kde se podezřelý ukrýval,“ doplnila Štětínská s tím, že ještě v pondělí policisté podají podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám