Hlavní obsah

Tramvaje se na tragickém úseku málem srazily již dříve

Právo, Radim Kijonka, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA
Aktualizováno

Páteční dramatická situace, kdy na jednokolejné trati z Ostravy do Kyjovic proti sobě vyjely dvě tramvaje číslo 5, nebyla údajně první svého druhu. Naštěstí žádná neskončila odvozem cestujících v rakvích jako ta poslední.

Foto: Josef Gabzdyl, Právo

Tragický tramvajový úsek v Ostravě

Článek

„V dopravním podniku je veřejným tajemstvím, že se na tom úseku tramvaje setkávaly velmi často. Vždycky se však řidiči uviděli a museli potom couvat. Teď akorát měli tu smůlu, že se kvůli zatáčce včas neviděli. Je to jednoznačně systémová chyba dopravního podniku. Dlouho se s tím nic nedělalo,“ řekl Právu zaměstnanec Dopravního podniku Ostrava (DPO), který nechtěl být jmenován.

Mluvčí dopravního podniku Miroslav Albrecht podobné problémy nepotvrdil ani nevyloučil. „Nevylučuji, že se něco takového v minulosti mohlo stát. V současné době k tomu nemám žádné informace. Ale mohu říct, že nikdy nedošlo k nějaké vážné srážce, která by měla tak fatální následky,“ uvedl Albrecht.

Vyšetřovatel páteční tragické srážky Jaroslav Kornecki tvrdí, že pokud by se tyto spekulace ukázaly jako pravdivé a přihlásili by se i nějací svědci, měla by se tím policie zabývat.

„I kdyby ke srážce tramvají nedošlo, tak by i v tomto případě zřejmě byla naplněna skutková podstata obecného ohrožení a dopravní podnik byl tuto událost povinen oznámit,“ řekl s tím, že žádné takové poznatky o hrozícím střetu tramvají z minulosti nemá.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám