Hlavní obsah

Zranění z nehody tramvají jsou mimo ohrožení života

– OSTRAVA

Sedmnáct cestujících, kteří zůstali po páteční srážce tramvají v ostravských nemocnicích, zůstává ve stabilizovaném stavu. Někteří z nich byli v neděli propuštěni do domácího léčení, jiné čekají operace během příštího týdne. Při nehodě zemřeli dva dospělí a jedno dítě. Lékaři ošetřili celkem 38 zraněných, z toho 13 těžce.

Foto: Josef Gabzdyl, Právo

Tramvaje se střetly v pátek v podvečer.

Článek

Policie podezřívá čtyřiadvacetiletého řidiče, který podle drážních inspektorů zřejmě nehodu zavinil. Obviněn zatím nebyl, potvrdila mluvčí novojičínské policie.

V ostravské fakultní nemocnici ošetřili lékaři celkem 23 lidí, šest z nich hospitalizovali. "Jejich stav se nezhoršuje. Při srážce utrpěli těžká zranění - například zlomeninu páteře, tržné rány. Lékaři přistoupili také k amputaci končetiny," upřesnil mluvčí nemocnice Tomáš Oborný.

Vítkovickou nemocnici v neděli opustili dva hospitalizovaní pacienti - čtrnáctiletá dívka, která při nehodě utrpěla lehký otřes mozku, a jednačtyřicetiletý muž s naraženým hrudníkem a tržnou ránou na hlavě, upřesnil mluvčí nemocnice Tomáš Želazko.

Městská nemocnice v Ostravě-Fifejdách by mohla první dva cestující pustit domů v pondělí. Lékaři přijali celkem 11 zraněných, devět z nich zůstalo v nemocnici. "Několik pacientů je ještě na dýchacích přístrojích a čekají je operace. Odpojili jsme už zraněnou maminku, která porodila předčasně holčičku. Žena už dýchá sama a je při vědomí," řekla mluvčí nemocnice Marie Dlabalová.

Stav řidiče je velmi vážný

V městské nemocnici leží také těžce zraněný čtyřiadvacetiletý řidič, který je nadále v péči lékařů, psychiatra a duchovního. "Jeho psychický stav je stále vážný, má nasazenou psychiatrickou léčbu," dodala Dlabalová.

Podle mluvčí novojičínské policie Miroslavy Michálkové Šálkové nelze očekávat, že by ho policie obvinila ještě v neděli. "S ohledem na jeho psychický a fyzický stav počkáme do pondělí," dodala. Řidiči hrozí až destiletý žalář za obecné ohrožení.

Tramvaje linky číslo 5 se čelně srazily v pátek v podvečer mezi zastávkami Poruba koupaliště a Vřesina. Podle mluvčího Drážní inspekce Zdeňka Neusara čtyřiadvacetiletý řidič zřejmě nerespektoval zákaz vjezdu na jednokolejnou trať a jeho souprava se střetla s další tramvají.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám