Hlavní obsah

Při útěku z budovy soudu zdemoloval bezpečnostní rám

Právo, Karel Otcovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TEPLICE

Devatenáctiletý Michael Bendík se ve středu postaral o vzruch v budově Okresního soudu v Teplicích. Mladík se pokusil o útěk krátce poté, co byl odsouzen na pět měsíců nepodmíněně za řízení bez řidičského průkazu a další trestné činy, za které dostal podmínku.

Článek

"Zezelenal, jakmile jsem vynesl rozsudek. Vypadal, že každou chvíli zkolabuje. Říkal, že mu je na zvracení. Proto jsem souhlasil, aby ho justiční stráž doprovodila na toaletu,“ řekl Právu soudce Miroslav Čapek.

Jakmile však zůstal na záchodcích chvíli sám, rozhodl se pro pokus o útěk. Vyřítil se ze dveří, povalil detekční rám a prchal dolů po schodišti ke vchodovým dveřím, kde ho jeden ze členů justiční stráže a přítomný policista zpacifikovali.

Mladík si neuváženým skutkem značně přitížil. Na nástup do vězení mohl čekat na svobodě, takto však okamžitě skončil ve vazební věznici. "Tímto činem naplnil vazební důvody,“ zdůvodnil soudce své rozhodnutí.

Bendík kvůli pokusu o útěk stráví dost pravděpodobně za mřížemi více času, než kolik mu Čapek původně vyměřil. Poničením detekčního rámu navíc způsobil teplickému soudu škodu přesahující 100 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám