Hlavní obsah

Celníci dopadli mezinárodní drogový gang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražští celníci v úterý oznámili, že se jim podařilo v minulých dnech ukončit mezinárodní akci, při které bylo zadrženo 31 lidí podezřelých z výroby a distribuce drog. Informovala o tom mluvčí pražských celníků Ivana Dvořáková.

Článek

Operace s názvem Kufr trvala dva roky a vedle Česka zasáhla i území západní Evropy a Jižní Ameriky. Bylo při ní zajištěno přes 30 kilogramů různých drog.

Podle sdělení celníků šlo o nejvýznamnější akci z hlediska počtu zadržených lidí.

Policisté z národní protidrogové centrály v uplynulých dnech pozatýkali gang vyvážející do Velké Británie pervitin. Drogu do Anglie vozil jako kurýr zaměstnanec letecké společnosti.

Minulý týden detektivové zatkli dva Albánce, kteří v Česku obchodovali s heroinem. Při zadržení u sebe měli kilo a půl této drogy, z čehož by se dalo vyrobit 30 000 dávek za 1,5 miliónu korun.

Největší kontraband heroinu od roku 2005 zabavili pracovníci celní správy v polovině března na dálnici D2 nedaleko hranic se Slovenskem. Tehdy pašeráci převáželi 15 kilogramů heroinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám