Hlavní obsah

Muž uhořel pod spadlými trámy v kuchyňce

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Pravděpodobně devětačtyřicetiletý muž uhořel v pátek ráno ve svém domě v Jaroslavicích na Zlínsku. Záchranáři torzo jeho těla objevili až po dvou hodinách hasebních prací. Byl zavalen pod spadlým stropem v kuchyňce.

Článek

Při náročném zásahu byl zraněn jeden z profesionálních hasičů, na kterého spadla střešní krytina. „Svezla se po jeho ochranné přilbě a zranila na rameni,“ přiblížil mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček. Příčinu vzniku rozsáhlého požáru zatím vyšetřovatelé neurčili.

Na hasiče čekaly mohutné plameny. Foto: HZS Zlínského kraje.

Dům se nacházel na samotě Jaroslavických pasek, kam měli záchranáři ztížený příjezd. „Při příjezdu už byl v plamenech takřka celý dům, včetně střechy. Hasiči odstavili své vozy na průjezdní silnici a k domu natáhli asi sto metrů vodního vedení. V dýchacích přístrojích pronikli do jedné části domu, kde byly uvázány dvě kozy. Vyplašená a stresovaná zvířata se bránila a došlo i ke kontaktu s hasiči,“ sdělil Mitáček. I přes velký odpor se profesionálům podařilo zvířata z hořící a zakouřené místnosti vyvléci.

Požár likvidovalo pět hasičských jednotek spolu se dvěma cisternami. Vzhledem k nedostatku vody musel operační důstojník na samotu vyslat další cisterny dobrovolných hasičů ke kyvadlové dovážce.

Likvidovat požár museli hasiči v dýchací technice. Foto: HZS Zlínského kraje

„Plameny zasáhly nejen střechu, která byla značně prohořelá, ale také vnitřní obytné místnosti. Po útoku z několika stran se hasičům podařilo uhasit oheň na střeše asi po hodině intenzivního hašení, další hodinu trvaly hasební práce v obytných místnostech a v hospodářské části stavení,“ poznamenal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám