Hlavní obsah

Ohře vydala i tělo druhého utonulého raftaře

Právo, František Kšajt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Pátrání hasičů a policie v řece Ohři na Karlovarsku, kde v lednu pod smrtelně nebezpečným jezem v Radošově utonuli dva raftaři z Chomutovska, skončilo. Mrtvolu jednoho z nich hasiči před 14 dny z řeky vyprostili, tělo druhého utonulého už řeka také vydala. Právo o tom informoval mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

Foto: František Kšajt, Právo

Tragédii na jezu v Radošově připomínají květiny a svíčky.

Článek

Specialisté potápěči z karlovarského hasičského záchranného sboru a dobrovolní hasiči z Ostrova nad Ohří prohledávali řeku minulý týden v délce několika kilometrů po obou březích. Policejní vrtulník z Prahy pátral nad řekou až od Kadaně.

„Tělo neznámého mrtvého muže bylo nalezeno minulý pátek u Kadaně. Dnes už můžeme potvrdit, že se skutečně jedná o tělo druhého utonulého z jezu u Radošova, kterým je muž z Chomutoska,“ řekl Právu ve čtvrtek ráno policejní mluvčí.

Lednovou tragédii na jezu v Radošově na Karlovarsku připomínají už jen kytička karafiátů a svíčky položené na břehu. Rozbouřená Ohře si vybrala krutou daň za riziko, které na smrtelně nebezpečném jezu čtyři muži z Chomutovska podstoupili, když nedbali výstrah a na svém raftu se jej pokusili překonat.

Dva muže záchranáři z vířícího vodního živlu vytáhli a zachránili. Zbývající dva utonuli. Nebezpečný jez si už vyžádal na dvacet obětí.

Hasiči na gumových člunech prohledávali břehy Ohře pod Radošovským jezem.foto: Právo/František Kšajt

Reklama

Související články

Pátrání po tělech utonulých raftařů ukončeno

Z neztečnou silou a s nasazením všech prostředků pokračovalo v pondělí až do 14 hodin pátrání záchranářů – specialistů potápěčů, hasičů a policie po tělech...

Záchranáři tělo utonulého raftaře nenašli

Hasiči a policisté v pátek opět pátrali v řece v Ohři na Karlovarsku, kde v lednu pod nebezpečným rozbouřeným jezem v Radošově utonuli dva raftaři...

Výběr článků

Načítám